Prašna industrijska površinska zaščita

Wagner že več kot 30 let postavlja svetovna merila v industriji prašne površinske zaščite. Uporabniki po celem svetu zaupajo našemu znanju o tehnikah nanašanja, krmiljenja, pripravi in transportu prašne barve, kabinah ter načinih vračanja in zbiranja prašne barve. Naši izdelki so uporabniku prijazni, ekonomični in razviti s posluhom za varovanje okolja.

Ročno nanašanje

Ročna pištola PEM-X1

Nova ročna pištola Wagner PEM-X1 postavlja standarde in trende v prašni površinski zaščiti. Nova generacija pištol je ponesla odličnost in natančnost še dlje. Filozofija razvoja uravnoteženo združuje vsa področja in malenkosti vključno z dolgo življenjsko dobo in optimalnim rokovanjem. Dobra uravnoteženost in ergonomična oblika temeljita na dolgoletnih izkušnjah. Wagner je združil te izkušnje in zasnoval novo generacijo pištol. S tem je Wagner ponovno dokazal, da sodi v sam vrh oblikovanja in funkcionalnosti površinske zaščite.

 • Teža
  S težo le 490g je PEM-X med najlažjimi pištolami na tržišču. Kljub temu, da je lahka, pa ohranja svoj robustni dizajn.
 • Ravnotežje
  Zaradi popolne uravnoteženosti je PEM-X1 fleksibilna in zmanjša utrujenost uporabnika.
 • Ergonomska oblika
  Pištola vsebuje daljinsko nastavljanje količine prahu, hkrati pa lahko z dvojnim klikom na sprožilec enostavno in hitro preskakujemo med različnimi programi oz. nastavitvami.
 • Šobe
  Nov koncept šob nam daje popolni oblak prašne barve in hkrati popolno površino izdelka. Ploščati snop je hitro nastavljiv za vse potrebe nanašanja.

Laboratorijski set PEM-X1 CG z lončkom za prašno barvo

Laboratorijski set z lončkom za prašno barvo je uporaben, priročen, vsestranski in hkrati zelo zmogljiv ter primeren za laboratorijske teste in razvojne oddelke.  Vse kar potrebujemo za prašno nanašanje je vključeno v kompaktnem kovčku.

Nova krmilna enota EPG-Sprint X

Krmilne enota EPG-Sprint X je natančna, izjemno zanesljiva in prinaša ponovljive optimalne rezultate površinske zaščite. Vsi parametri so urejeni po logičnem zaporedju in jih je lahko spreminjati. WAGNER Air Flow Control (AFC) zagotavlja natančno kontrolo prahu z regulacijo, ki meri in uravnava pritisk zraka.

Dodatki

Ponujamo vam tudi veliko izbiro dodatkov za optimalne rezultate kot so hitri spoji, podaljški za šobe, ploščate in okrogle šobe različnih velikost, cevi z ozemljitveno žico različnih presekov, CoronaStar nastavek za zmanjševanje pojava »pomarančne« površine itd.

WAGNER kompletni ročni aparati

Nov ročni aparat združuje funkcionalnost in izjemen dizajn. Vse parametre lahko enostavno in hitro vnesemo v EPG-Sprint X. Vsi glavni parametri so združeni v štirih gumbih, ki jih enostavno uporabimo za delo. Unikatne karakteristike kaskade in možnost uporabe TRIBO sistema ponujajo visok nivo fleksibilnosti za vsak tip prašne barve. V kombinaciji z novo ročno pištolo PEM-X1, dobimo popolne rezultate. Prašno barvo lahko črpamo direktno iz originalne embalaže ali pa iz 60 l ne-rjaveče posode. Prednosti:

 • Preprosta uporaba
  Logično razporejeni gumbi za upravljanje omogočajo hitro in enostavno delo. Shranimo lahko do 50 različnih receptur z nešteto parametri, ki ustrezajo vsem individualnim potrebam.
 • Hitra menjava barve
  Hitra menjava barve se lahko doseže z pred-nastavljenim programom oz. enostavnim pritiskom na gumb, ki pospeši proces. Hitro menjavo omogočata tudi položaj sesalne cevi in hitri spoj cevi za prašno barvo.
 • Fleksibilnost
  Aparat lahko enostavno nadgradimo s posodo za prašno barvo (60L ali 3L) ali pa z uporabo različnih presekov cevi.
 • Dizajn
  Oblika novega SPRINT ročnega aparata je enostavna in moderna. Njegova robustna osnova, zanesljivost in enostavna uporaba, so odlična rešitev in zagotovilo optimalne prašne površinske zaščite.

Katalog Industrijsko ročno nanašanje prašnih barv

Ročne kabine

Če začenjate s prašnim barvanjem, se preusmerjate iz mokrega na prašno barvanje ali pa vaša proizvodnja ne predvideva velikih serij, ima WAGNER za vas ugodno in zanesljivo rešitev.

Osnovni kabini BASIC WAGNER 4000 in 8000

 • cenovno ugodni
 • zanesljivi
 • omogočata hitro menjavo barve
 • zadovoljujeta vse pomembne industrijske standarde

Katalog Basic kabine

ID kabine

ID kabine so na voljo v treh različnih izvedbah. Vse so primerne za hitro menjavo barve, so enostavne za čiščenje in glede na svojo kompaktnost ponujajo veliko prostora za izdelke. Podrobnejšo specifikacijo in izvedbe si lahko ogledate v priloženem katalogu.

Katalog ID kabine

Avtomatske linije

Naraščajoče zahteve strank zahtevajo stalno napredovanje in razvoj tehnologije. Tako v tesnem sodelovanju s svojimi strankami, Wagnerjeva skupina za raziskave in razvoj iz Altstetna v Švici, konstantno raziskuje in razvija zelo kompleksno področje prašne površinske zaščite. Rezultati teh raziskav vodijo v nove aplikacije in inovativne metode za povečano ekonomično učinkovitost in povečanje prihranka prašnih barv.

WAGNER sistemi za površinsko zaščito že od nekdaj uživajo ugled zanesljivosti, vrhunske tehnologije in konstantnega napredka. To dokazujejo številni zadovoljni uporabniki po celem svetu. Slovenija ni izjema. V dolgoletnem tesnem sodelovanju med podjetjema Invitra d.o.o. in Wagnerjem, smo dosegli zavidljiv tržni delež in ugled zanesljivega podjetja. Številni zadovoljni uporabniki v Sloveniji, ki uporabljajo Wagner ročne in avtomatske sisteme za prašno površinsko zaščito potrjujejo našo predanost, zanesljivost in konstantno oskrbo z rezervnimi deli.

Zaradi zelo obsežnega programa in tehnologije na avtomatskih linijah prašne površinske zaščite vas vabimo, da nas kontaktirate in skupaj bomo poiskali optimalno rešitev.

Za Vas bomo organizirali brezplačno testiranje na vaših izdelkih in predstavitev opreme v sodobnem Wagnerjevem testnem centru v Markdorfu v Nemčiji.